Els poemes d’Estellés s’han recitat, versionat i musicat en nombroses ocasions. Però no amb la veu de tro (Tomàs Llopis dixit) del polifacètic Salvador Bolufer, ni amb la pròdiga ornamentació musical del compositor Enric Murillo. El treball discogràfic s’hi presenta embolcallat en un llibre que reprodueix els 19 poemes d’Estellés distribuïts en 15 pistes. El disseny i la maquetació han anat a càrrec de Pau Àlvarez-Edicions 96; i l’assessorament poètic, de M. J. Escrivà. Un treball distingit que els responsables han volgut dedicar a l’extraordinari poeta de Burjassot, “amb admiració i convenciment”.

PRESENTACIONS


HISTÒRIC D'ACTIVITATS


24 de gener de 2014: Casal Jaume I Safor-Valldigna. Gandia

Mònica Cervera
ESTELLÉS EN SOLFA (ressenya de Mònica Cervera a Facebook)
Ho tenia pendent i em feia molta il·lusió. Ja siga perquè tenia referències del seu bon fer o pel fet que Estellés és un dels meus poetes preferits. El cas és que el passat divendres a la nit vaig poder assistir a la presentació del llibre-disc al Casal Jaume I de Gandia. Un treball aglutinador. Respira passió, respecte, reflexió, gaudiment... I això, entre d'altres coses, és el que van transmetre Salvador BoluferMaria Josep Escrivà, César Xinglot Monzonís Cortell i Enric Murillo.


Foto: Casal Jaume I de Gandia
Foto: Mercè Lloret
Foto: Mercè Lloret
Foto: Mercè Lloret
Foto: Mercè Lloret

-------------------------------------------------           

23 de gener de 2014: 7 días (Tele 7 Safor)

Puri Naya
L'amiga Puri Naya, com sempre sol·lícita i amable, ens va dedicar una entrevista al seu magazín la vespra de la presentació d'ESTELLÉS EN SOLFA a Gandia. Cliquen ací per a accedir al vídeo del programa. L'entrevista a  Maria Josep Escrivà i Salvador Bolufer comença a partir del minut 18. 
Moltes gràcies de nou, Puri. Les teues benediccions professionals sempre honoren i alimenten les nostres cosetes. 


-------------------------------------------------           

14 de gener de 2014: Paraules en silenci (Ràdio Pego)

Manel Arcos
De nou a Ràdio Pego. Aquesta vegada, Salvador Bolufer va compartir taula i micro amb el compositor d'Orba, Vicent Berenguer, al programa Paraules en silenci que dirigeix Manel Arcos. Si cliquen ací (cliiic) podran accedir a l'àudio de l'edició 47 de l'esmentat programa a través del seu bloc homònim. 
El nostre agraïment més sincer a Manel Arcos per haver malcriat les paraules silencioses dels pobres, a recer del caliu d'eixa santa casa. 


-------------------------------------------------           

12 de desembre de 2013: Saló d'Actes de l'Ajuntament de Teulada

ESTELLÉS EN SOLFA, UNA NIT MEMORABLE, LA DEL PASSAT DIA 12 DE DESEMBRE

Emmarcat en els Divendres Culturals de la Tardor, el passat dijous (vespra del divendres... perquè qui no té la vespra no té la festa!) a Teulada poguérem gaudir d'una fantàstica presentació del disc de poemes d'Estellés en què participaren, després d'unes paraules de Mila Bisquert, presidenta de l'ACAT, Salvador Bolufer, Enric Murillo, Maria Josep Escrivà, Cèsar Monzonís i Cristina Martí, tots ells, sense massa burrera (ni comprimida ni solta), com toca en la posada en escena dels poemes del gran poeta..., encara que la histriònica presència del genial Monzonís donà la nota d'un humor directe i provocador d'un riure (més que un somriure) continuat que ningú no podia contindre (com un colp de tos o un esternut). 


La música de Murillo i la veu de Salvador Bolufer (convalescent, ara en "cadira de rodes", segons ell mateix va dir) anaven desgranant algunes de les peces del disc, conduïdes per la poeta de veu cadenciosa, Maria Josep Escrivà, en una preciosa presentació. La guitarrista de Pedreguer i professora del conservatori de Teulada, Cristina Martí, ens delectà amb un formidable "Caprici" que ens tingué a tots en suspens durant uns minuts. 

En fi, quan Salvador Bolufer deixe ja la "cadira de rodes" virtual, els volem tornar a vore a tots, segur! L'Associació Cultural Amics de Teulada tornarà a organitzar un altre acte que ens els porte de nou a Teulada.


Salvador Bolufer


Enric Murillo


Maria Josep Escrivà


Cristina Martí


Cèsar Monzonís


Tots en quadrilla feliç
-------------------------------------------------           

21 de novembre de 2013: Biblioteca Suecana de Sueca

A través de l'enllaç que hem inserit després d'aquesta ressenya (gentilesa de Sueca Televisió) podran veure el desenvolupament de l'acte de presentació d'Estellés en solfa que tingué lloc a la Biblioteca Suecana, amb la participació d'Enric Murillo, Salvador Bolufer i Maria Josep Escrivà, a més de la col·laboració de la molt benvolguda Dolors Pedrós, cap editorial d'Edicions 96, en la recitació de «Sonata d'Isabel», juntament amb l'esmentada Maria Josep. Agraïm a l'Ajuntament de Sueca la programació i l'organització d'aquest acte en un lloc tan emblemàtic, així com la seua col·laboració en l'edició del llibre-disc i les atencions i l'interès pel nostre treball que han demostrat les persones responsables de l'àrea de Cultura. Especialment —i de justícia és reconèixer-ho— del regidor Josep Navarro; el bibliotecari municipal i director de la Casa Joan Fuster, Joan Antoni Carrasquer, i la programadora cultural, Sari Lahosa.
-------------------------------------------------           

9 de novembre de 2013: plaça de Sant Francesc d'Orba


A Orba es va celebrar per primera vegada la Festa Estellés, amb una nodrida participació de rapsodes de totes les edats i condicions (entre altres personalitats hi recitaren sengles poemes els nostres en Tomàs Llopis i en Joan Femenia). Com a cloenda de l'acte s'hi programà la presentació del llibre-disc Estellés en solfa, amb la participació de na Maria Josep Escrivà i d'en Tomàs Llopis, assessors lingüístics de Bucomsa, a més de Salvador Bolufer i Enric Murillo. Feia fred —bastant—, però això és molt normal que passe al mes de novembre, i més en un poble de muntanya i cara a la nit.-------------------------------------------------           

29 de setembre de 2013: Espai Cultural de Pedreguer

ESTELLÉS EN SOLFA a Pedreguer
Joan Femenia

Aquest vespre s'ha presentat a Pedreguer (Marina Alta) el magnífic treball Estellés en solfa del trobador i gran rapsode pegolí Salvador Bolufer i del músic i compositor suecà Enric Murillo. Ha estat una presentació d'altura, amb la Maria Josep Escrivà i el propi Bolufer com a conductors, Enric Murillo, la guitarrista Cristina Martí (que intervé en la música d'aquest excel·lent treball) i el polifacètic Cèsar Xinglot Monzonís, que ens ha fet un tast de la seua genialitat escènica. 

Us recomane aquesta joia de CD-llibre si estimeu Estellés. Aquest treball és absolutament sensacional, amb una música creada a tal efecte per recrear els poemes d'Estellés amb la inigualable veu del mestre Salvador Bolufer. Si estimeu la poesia i si estimeu Estellés, aquesta obra d'art no us ha de faltar a la vostra prestatgeria.
Foto: Joan Femenia
-------------------------------------------------           

27 de setembre de 2013: Plèiades (ràdio: Universitat Politècnica de València)

Clique ací per a escoltar el programa
Confesse que, quan afirmava la presentadora que la veu del trobador de la Marina transforma el fet quotidià en poesia goliardesca, i que la solfa de Murillo és arriscada i sumptuosa, vaig pensar que els tres filòlegs que condueixen el programa Plèiades pensaven lliurar una batalla gramatical contra la meua veu ferida i contra les melodies del mestre de Sueca. Però no! Al noble procedir de la meua paisana Elisa Giner –que ja coneixíem– calia sumar les complicitats de Débora Escrivà –una dama de parla melòdica i cara de bondat– i d'Antoni Martínez –un home d'aparença tranquil·la i pinta de bona gent–. Amb elles i ell, i amb l'amable tècnica, María Rosario Zorio, que oxigenava amb alenades electròniques les indigències del meu aparell fonador, vam perfumar amb paraules el nostre ESTELLÉS EN SOLFA i vam tornar a casa contents i amb ganes de tornar a Plèiades, a transformar fets quotidians en poesia goliardesca, i a solfejar les sumptuoses melodies del mestre Murillo.


-------------------------------------------------           

26 de setembre de 2013: Casa de Cultura de Pego

L'últim treball discogràfic de Salvador Bolufer i Enric Murillo, Estellés en solfa, es va presentar ahir a la Casa de Cultura de Pego dins les diferents activitats que han estat organitzades per la Comissió Estellés Pego -que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pego. Durant la mateixa Maria Josep Escrivà va anar descobrint, a una sala plena de gom a gom, la diversitat temàtica de Vicent Andrés Estellés i el resultat de barrejar tres GRANS en un treball discogràfic com el que s'hi presentava. Tot un plaer per als sentits!!!!

Foto: Ràdio Pego

Foto: Ràdio Pego

Foto: Rafel Ruiz

Foto: Ràdio Pego

Foto: Carmina Dominguis

-------------------------------------------------           

19 d'agost de 2013: plaça Major de Ròtova

Cartell al balcó d'una casa de Ròtova,
amb un fragment d'un poema d'Estellés.
Dilluns, 19 d’agost, van acabar les activitats programades pel Col·lectiu Vall de Vernissa al voltant de la iniciativa ‘Estellés, per tots els seus balcons’, que incloia tres Festes Estellés i la penjada de fragments del poeta de Burjassot.

La plaça Major de Ròtova va ser el lloc triat per cloure les activitats. Amb  una alta participació en la lectura per part del veïnat del municipi, la Festa Estellés va comptar amb la presència de Salvador Bolufer, Enric Murillo i Maria Josep Escrivà, que van aprofitar per presentar Estellés en solfa. La música, la posaren Mario Balbastre (clarinet), M. Àngels Faus (flauta travessera) i Carles Peiró (tabal). 

-------------------------------------------------           

27 de juliol de 2013: plaça de l'Església de Montserrat

Amàlia Garrigós
A l'acte organitzat per Paco Muñoz en homenatge a Ovidi, Fuster i Estellés s'inclou la presentació del llibre-disc ESTELLÉS EN SOLFA. La periodista AMÀLIA GARRIGÓS presentà l'acte, i a l'article AL CALIU DE MONTSERRAT, del seu bloc ALTA FIDELITAT ens va dedicar aquesta ressenya:

"Presentàrem en societat el llibre-disc "Estellés en Solfa", acabat d'eixir del forn, amb 21 poemes del gegant de Burjassot. Aquest treball, l'han dut a terme el trobador pegolí, Salvador Bolufer, que amb el seu registre potent i la seua cadència singularment sarcàstica, "Boluferiana", li posa la veu a la música dels germans Murillo."

-------------------------------------------------           

25 de juny de 2013: Bon matí, amb Ximo Rovira (Ràdio 9)

Clique ací per a escoltar l'entrevista
La incondicional i antiga amistat que mantenen amb Ximo Rovira alguns membres de la causa burrocomprimida està per damunt de qualsevol altre tipus d'importància o consideració. Ximo sempre ens ha ajudat en tot allò que ha sigut menester, i ha tractat els nostres volantins artístics amb gust i amb afecte. Aquesta vegada s'havia currat a fons el nostre Estellés en solfa, i això va fer que l'entrevista isquera divertida i eficaç. Hores després, l'esmentat amic abandonaria Ràdio 9 com una víctima més de l'ERO provocat per una colla d'irresponsables.-------------------------------------------------           

30 de maig de 2013: Pego, Paris i Londres (Ràdio Pego)


Clique ací per a escoltar el programa
Us recomanem que escolteu, ara mateix, de 14 a 15 hores, la repetició de Pego, París i Londres, on els nostres companys Joan Albert i Ferran entrevisten Salvador Bolufer, Enric Murillo i Maria Josep Escrivà, al voltant del seu darrer treball que ja està al carrer, Estellés en solfa. Una delícia de llibre-CD.


Ràdio Pego
31 maig 


-------------------------------------------------           

15 de maig de 2013: Aula de Poesia (Universitat de València)


Paco Muñoz
L’Aula de Poesia de la Universitat de València i Escola Valenciana recordaren l'obra i la figura d'Estellés". Durant la seua intervenció, el cantant PACO MUÑOZ, a qui acompanyava Enric Murillo, va presentar ESTELLÉS EN SOLFA. Les paraules de l'amic Paco i l'audició del poema UN ENTRE TANTS van despertar l'interés del públic assistent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada