Els poemes d’Estellés s’han recitat, versionat i musicat en nombroses ocasions. Però no amb la veu de tro (Tomàs Llopis dixit) del polifacètic Salvador Bolufer, ni amb la pròdiga ornamentació musical del compositor Enric Murillo. El treball discogràfic s’hi presenta embolcallat en un llibre que reprodueix els 19 poemes d’Estellés distribuïts en 15 pistes. El disseny i la maquetació han anat a càrrec de Pau Àlvarez-Edicions 96; i l’assessorament poètic, de M. J. Escrivà. Un treball distingit que els responsables han volgut dedicar a l’extraordinari poeta de Burjassot, “amb admiració i convenciment”.

EL CANTAR DE LA BURRERA

EL CANTAR DE LA BURRERA ( (MFactory Music, 2009) és una espècie de simfonia poètica per a veu i guitarra on el trobador pegolí, Salvador Bolufer, interpreta una selecció de poemes satírics de collita pròpia. Fou la primera experiència discogràfica que mamprengueren en conjunt el compositor Enric Murillo i l'esmentat Bolufer, amb la col·laboració insubstituïble de la guitarrista Cristina Martí. D'aquest treball derivà l'espectacle homònim, on l'actor Cèsar Monzonís es va unir als referits Bolufer (veu i derivats), Murillo (piano) i Cristina (guitarra) per a crear un muntatge escènic en clau d'humor que combina música, paròdia i poesia.

EL CANTAR DE LA BURRERA i ESTELLÉS EN SOLFA són com dos germanets de pare i mare, que tenen certes diferències, però que són compatibles i s’avenen molt bé. Per això, si els ha agradat aquest disc dedicat a la memòria de Vicent A. Estellés i no coneixen encara el CD del cantar satíric, els recomanem que l'escolten; no se'n penediran. Heus ací algunes referències:

Accés a MFACTORY MUSIC, 
on podrà escoltar EL CANTAR DE LA BURRERA
 i la resta de discos produïts amb aquest segell:


COMPRAR PER INTERNET:
AUDIOVISUALS:

LA FALLERA LLETJA

LA DELICÀ DE GANDIA

TRÀILER ESPECTACLE

ESTAMPES I ESTAMPETES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada